Contactează-ne: +373 22 920 320
Donează

Instruiri pentru echipe multidisciplinare / Acting Safe for Older Generation

Unul din obiectivele proiectul Acționăm Protejând Generația Vârstnică / Acting Safe for Older Generation, finanțat de către organizația de caritate ”Biserica Lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă” (LDS Charity) a fost consolidarea cunoștințelor și capacităților de sprijin comunitar a membrilor echipelor multidisciplinare (cum ar fi asistenții medicali, îngrijitorii-voluntari și asistenții sociali, precum și furnizarea de servicii în situația dificilă pe timp de pandemie).

În cadrul perioadei de implementare: aprilie-mai 2021 au fost furnizate sesiuni de instruire pentru asistenți medicale, asistenți sociali și îngrijitori – voluntari (20 de persoane din fiecare din 6 raioane)
Inițial, 120 de asistente medicale, asistenți sociali și voluntari au fost recrutați din cele 6 centre medico-sociale existente. Au fost organizate 6 traininguri a câte 20 de grupuri de participanți din cadrul echipelor multidisciplinare. Cursurile de instruire au fost oferite on-line prin intermediul platformei Zoom.

Subiectele discutate au fost:

  • Furnizarea de servicii medico-sociale în condiții de pandemie, inclusiv măsuri de protecție, reguli de comportament special, utilizarea echipamentului de protecție etc;
  • Furnizarea de servicii de consiliere și sprijin psiho-emoțional persoanelor vârstnice la nivel comunitar;
  • Furnizarea de asistență de prim ajutor în caz de pandemie și situații de urgență, gestionarea riscurilor și soluții pentru degradarea riscurilor;
  • Crearea unei culturi de siguranță rezistente între furnizorii de servicii și pacienți;

Distribuie acest articol:

Facebook   Twitter    
Uncategorized @ro 25 mai 2021