Contactează-ne: +373 22 920 320
Donate

Comunicat de presă: Lansarea Proiectului „HEALTH FIRST”


Pe 17 mai 2022 se v-a da startul cursurilor de instuire pentru echipele multidisciplinare (asistenți medicali, asistenți personali, lucrători sociali, îngrijitori necalificați și voluntari) în domeniul de îngrijiri medico-sociale la domiciliu. Proiectul” Health First” este realizat de către Asociația Obștească „Homecare” cu suportul financiar al Agenției Austriece pentru Dezvoltare. Bugetul total al proiectului este de 9 860  EUR, perioada de implementare este de 6 luni.
Proiectul „HEALTH FIRST” va ajuta sistemul de sănătate și alte autorități relevante din Moldova să își îmbunătățească capacitățile, mijloacele și instrumentele pentru un răspuns rapid în asigurarea accesului la servicii medicale la domiciliu pentru persoanele în vârstă și persoanele cu nevoi speciale, în special celor afectați de izbucnirea pandemiei.
Proiectul va contribui, de asemenea, la un răspuns mai bun al comunității și la sprijinul acordat grupurilor vulnerabile.
Scopul proiectului: accesul persoanelor în vârstă și al persoanelor cu nevoi speciale la servicii de îngrijire la domiciliu asigurate de personal instruit.
Proiectul urmărește consolidarea serviciului de îngrijire la domiciliu în 8 regiuni ale țării, prin formarea a 600 de persoane/îngrijitori necalificați (fără studii medicale), lucrători sociali, voluntari și asistenți medicali. Acest lucru va duce la creșterea accesului la serviciile de îngrijire medicală la domiciliu, la creșterea calității vieții și la reducerea ratei mortalității în rândul vârstnicilor și persoanelor cu nevoi speciale.
Beneficiari direcți, cel puțin:
120 de asistente MEDICALE
• 120 de îngrijitori fără studii medicale
• 120 de asistenți sociali
• 120 de asistenți personali
• 120 de voluntari
Pentru informații suplimentare vă rugăm să contactați d-na Natalia Fiodorov, coordinator de proiect AO Homecare, prin email: nataliafiodorov@gmail.com

Distribuie acest articol:

Facebook   Twitter    
Uncategorized @ro 13 mai 2022