Contactează-ne: +373 22 920 320
Donate

CENTRUL DE PLASAMENT AL MĂNĂSTIRII ZĂBRICENI A INTRAT ÎN REPARAȚIE

Imediat după sărbătorile Pascale au început lucrările de reparație la Centrul de Plasament din cadrul mănăstirii Zăbriceni (în continuare Centrul). Centrul este realizat pe baza clădirii existente a mănăstirii Zăbriceni, care servește în prezent drept cămin. Reparația cosmetică, dotarea cu mobilier nou dar și asigurarea cu electrocasnice necesare pentru asigurarea condițiilor de igienă adecvate sunt unul din obiectivele prioritare ale Proiectului.

Totodată, în luna aprilie, a fost dat startul consultațiilor la distantă a medicilor specialiști prin intermediul platformei electronice ”Telemedicina”. Astfel, 8 pacienți din cadrul Centrului au beneficiat de consultații medicilor specialiști, asistați de angajații Centrului medico-social ”Sfântă Iuliana”, din sat. Țaul, raionul Dondușeni.

Proiectul ”Organizarea unui Centru de Plasament pentru persoanele vulnerabile care caută ajutor și adăpost la mănăstirea Zăbriceni, inclusiv refugiați ucraineni” este finanțat de #Fondul Internațional Visegrád și implementat de Asociația Obștească ”Homecare” în parteneriat cu #Ambasada Cehiei în Republica Moldova și #Asociația Obștească ”Familia Rurală ”. După finalizarea proiectului (31.01.2024), cheltuielile de întreținere ale Centrului vor fi acoperite de către #mănăstirea Zăbriceni.

Distribuie acest articol:

Facebook   Twitter    
Uncategorized @ro 5 mai 2023