Contactează-ne: +373 22 920 320
Donează

Acționăm Protejând Generația Vârstnică / Acting Safe for Older Generation

Proiectul Acționăm Protejând Generația Vârstnică / Acting Safe for Older Generation, finanțat de către organizația de caritate ”Biserica Lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă” (LDS Charity) a avut ca obiective:

O1. Consolidarea cunoștințelor și capacităților de sprijin comunitar a membrilor echipelor multidisciplinare (cum ar fi asistenții medicali, îngrijitorii-voluntari și asistenții sociali, precum și furnizarea de servicii în situația dificilă pe timp de pandemie).
O2. Promovarea furnizării de servicii sociale adulților în vârstă ca răspuns la COVID-19 prin lansarea de servicii de sprijin psiho-emoțional ca mijloc de a asigura o calitate mai bună a vieții adulților în vârstă și a familiilor acestora în timpul pandemiei și după.
O3. Împuternicirea comunităților ca răspuns la nevoile sociale și psihologice ale vârstnicilor prin îmbunătățirea serviciilor de îngrijire.

În cadrul proiectului, Asociația Homecare a oferit asistență socială și psihologică la domiciliu prin recrutarea și formarea asistentelor medicale, voluntari ca îngrijitori comunitari pentru persoanele în vârstă și creșterea capacității centrelor medico-sociale din șase raioane, împreună cu asistenții sociali comunitari cu privire la furnizarea de servicii în timpul pandemiei .
O altă activitate a fost distribuirea truselor de prim ajutor pentru echipele multidisciplinare (din cele 6 centre), care furnizează servicii de îngrijire la domiciliu persoanelor singuratice și vulnerabile din punct de vedere social.

Astfel, prin implementarea proiectului, am sprijinit echipele multidisciplinare (asistenți medicali, asistenți sociali, îngrijitori) oferindu-le pachete de prim-ajutor. În urma implementării proiectului, s-a contribuit la reducerea efectelor negative ale COVID-19 asupra echipei multidisciplinare, a persoanelor în vârstă și a îmbunătățit calitatea vieții persoanelor în vârstă și a îmbătrânirii active, acordând atenția cuvenită sprijinului local și împuternicind îngrijitorii locali să ofere împreună cu servicii socio-psihologice-atenție, îngrijire și sprijin.

Raportul Narativ al proiectului privind toate activitățile desfășurate, poate fi descărcat aici: https://drive.google.com/file/d/1DDFAB-gM5vPO4pOzWv0QjL-NkkNGG4RQ/view?usp=sharing

Distribuie acest articol:

Facebook   Twitter    
Uncategorized @ro 3 iunie 2021