March 2016

Pe parcursul lunii Martie s-au petrecut 5 instruiri pentru voluntarii din regiune de Sud a țării. Astfel în orașul Ceadîr-Lunga au fost insrtuite 3 grupuri a cîte 60 voluntari și în or. Ștefan Vodă au fost instruiți 48 voluintari. Înstruirile s-au petrecut în incinta Centrelor Medico Sociale ”Maria Magdalena” și ”Sfîntul Pantelimon”. Temele seminarului au fost diverse, precum: Pregătirea patului și accesoriile acestuia; Schimbarea lenjeriei de pat; Asigurarea igienei personale, corporale si vestimentarea bolnavului; Dezbracarea și îmbrăcarea bolnavului imobilizat; Schimbarea poziției bolnavului; Mobilizarea acestuia; Comunicarea și tipurile de comunicare; precum și multe sfaturi practice.

La fel, în perioada 17-18 Martie s-a petrecut vizita de studiu pentru lucratorii din departamentul asistență socială / APL, reprezentanți ai ONG-urilor și voluntari din r-ul Ștefan Vodă. Scopul acestei activități a fost schimbul de experiențe între lucrătorii din sfera medico-socială și vizitartea centrelor CTP ”Estera” mun. Chișinău; CMS ”Rebeca” mun. Bălți; CMS ”Sf.Iuliana” sat.Țaul, r-ul Dondușeni; CMS  ”Sf.Theodora” sat.Horești, r-ul Fălești.

În luna Martie 2016, în or. Ștefan Vodă, s-au servit 12 pacienți la domiciliu, s-au înregistrat 130 vizite, 594 de proceduri medicale și 352 de servicii sociale oferite de asistentele medicale și 152 de servicii sociale oferite de către asisteul social.

În cadrul CMS ”Maria Magdalena” s-au deservit 35 persoane. S-au înregistrat 272 vizite 886 de proceduri medicale și 645 de proceduri sociale.

Pe parcursul acestei luni în orașul Ceadîr-Lunga au fost îngrijiți la domiciliu 12 beneficiari. S-au efectuat 117 vizite la domiciliu, 619 proceduri medicale, 335 de servicii sociale oferite de asistentele medicale și 342 de servicii sociale oferite de către asistentul social.

În cadrul CMS ”Sf. Panteleimon” au fost deserviți 37 de beneficiari. Au fost înregistrate 278 vizite, 797 proceduri medicale și 537 proceduri sociale.