February 2015

ANUNȚ IMPORTANT!

AO "HOMECARE" initiaza procesul de colectarea a datelor de contact de la toate ONG-urile care lucreaza pe întreg teritoriul Republicii Moldova în furnizarea de servicii sociale.   
Persoana de contact - Natalia Fiodorov, asistent de proiect. Telefon: 022-920-320, email: ao.homecare@gmail.com

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Conceptul de “calitate” îl folosim atunci când dorim să apreciem un produs, un serviciu. Spunem astfel că am achiziţionat un produs de „calitate foarte bună”, că a fost executat un serviciu de „o calitate excelentă”.Considerând „calitatea” ca măsură a satisfacţiei obţinute, Asociația Obștească HOMECARE tinde spre a satisface aşteptările beneficiarilor și spre recunoașterea Asociației ca  furnizor „puternic orientat spre calitate”. Investiţia în competenţa angajaților din sistemul de servicii sociale reprezintă principala condiţie a asigurării succesului.

Responsabilitatea Asociației Obștești HOMECARE  se referă la datoria de a îndeplini activităţile planificate în cadrul proiectului: ”Suport în dezvoltarea serviciilor de îngrijiri la domiciliu în Republica Moldova 2014-2016” a cărui scop  este de a acorda suport în dezvoltarea serviciilor de îngrijiri socio-medicale la domiciliu în Republica Moldova. Proiectul se realizează în colaborare cu Charita Česká republika cu suportul financiar al Republicii Cehe prin  programul “Cooperarea Cehă de Dezvoltare“.

În cadrul acestui proiect au fost  deja desfășurate  2 cursuri de instruire „Formare de Formatori” în perioada 16-27 Februarie 2015,  care a pregatit 43 formatori  din  grupul managerial sau/și din grupul de asistenți sociali din regiunile Republicii Moldova.

Grație Guvernului Republicii Cehe, Agenției Cehe de Dezvoltare și Ambasadei Republicii Cehe în Chișinău, Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar, Excelenței Sale  Dlui. Jaromír Kvapil, pentru suportul acordat în  implementarea acestui proiect social.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

În cadrul proiectului ”Prevenirea și tratarea diabetului zaharat în Chișinău și 5 raioane din sudul Moldovei”, în luna februarie au fost realizate o serie de activități:

  • S-au efectuat o serie de traininguri pentru doctorii de familie, membrii de familie  si asistenti medicali.

Pe 20-21 februarie, 2015 în Centrul Medical de Sanatate din Cimișlia au fost instruiți 20 asitenți medicali. Instruirea  a  avut loc 2 zile. Participanții au primit mape cu module și cu toate materialele necesare pentru instruire Broșura A și Broșura B în romînă și rusă (1 exemplar broșura A ”Ce trebuie să cunoasca pacientul cu diabet zaharat” – rom,rus., 1 exemplar a broșurei B ”Înțelege diabetul-Preia controlul” rom.,rus.).

În luna februarie au fost desfășurate 2 traininguri pentru membrii familiei a pacienților cu diabet zaharat din raionul Cimișlia.

Pe 20 februarie 2015, de la ora 9:00 - 13:15 în Centrul Medical de Sanatate din Cimișlia,au fost instruiți 20 membri de  familie și de la 14:00 – 18:15 alți 20 membri de familie. Fiecare instruire  a durat 5 ore. Participanții au fost anunțati anticipat  de către medicii de familie și asitenții medicali despre instruire.Participanții au gasit acest proces de  instruire foarte interesant, folositor și o mîna de ajutor pentru cei în suferință de diabet.

  • Asistentele medicale din cadrul Asociației Obștească ”Homecare”au distribuit broșuri pentru pacienții din Chișinău.