June 2013

  • În cadrul proiectului ”Dezvoltarea serviciilor de îngrijire la domiciliu în Republica Moldov 2011-2013”, implementat  de către  Asociaţia Obştească “HOMECARE” în parteneriat cu Caritas Republica Ceha, finanțat  de Agenția Cehă pentru Dezvoltare, la  07-08 iunie 2013 în incinta sălii de conferința  a complexului Hotelier Turist ”Vatra”, or.Vadul lui Voda  a avut  loc workshop  cu genericul: ,,Perfectarea cadrului normativ în domeniul îngrijirilor medicale la domiciliu”. La workshop  a fost discutat, ajustat  proiectul de ordin ,,Cu privire la organizarea îngrijirilor medicale la domiciliu” ordinul 333 din 19.08.2008 . În cadrul echipei de lucru au participat reprezentanții MS, CNAM și reprezentanții ONG-urilor din domeniul de îngrijiri la domiciliu. Pe pracursul acestor  2 zile, membrii echipei  au lucrat asupra  regulamentului cu privire la organizarea îngrijirilor medicale la domiciliu  și la definirea  standardelor elaborate. Deasemenea s-a lucrat și asupra listei medicamentelor și dispozitivelor medicale necesare pentru acordarea îngrijirilor medicale la domiciliu. În perioada desfasurarii workshopului a fost analizata lista interventiilor medicale de baza pentru ingrijiri medicale la domiciliu .La finele workshopului s-a hotarit ca la urmatoarea sedinta  să se lucreze asupra  analizei costurilor standardelor în ÎD. Participantii s-au aratat multumiti de desfășurarea acestei activitati. Toata echipa a fost activă, au ramas impresionați de organizarea acestui workshop care s-a desfășurat într-o atmosfera caldă și prietenoasă.
  • Reconstrucția centrelor medico-sociale ,,Sf.Iuliana”  și ,,Rebeca’’ se realizează conform planului de activitate. În cadrul centrelor s-au instalat gemurile și ușile, au  fost schimbat sistemele de apeduct și canalizare, a fost  renovată podeaua din beton. La moment se lucreaza asupra pereților și podurilor. Se planifică ca lucrarile să se finiseze până la finele lunii iulie 2013.
  • La 05 iunie  a avut loc sedinta cu privire la  selectarea companiei pentru livrarea echipamentului tehnic destinat CMS ,,Rebeca” din mun.Balti  și CMS ,,Sf.Iuliana” din sat.Taul, r-ul Donduseni în cadrul proiectului ,,Dezvoltarea serviciilor de îngrijire la domiciliu în partea de Nord a Republici Moldova 2013-2015”. La aceasta ședinta și-au prezentat ofertele 3 companii. In rezultat, cei 5 membri a comisiei au selectat compania SRL ”RANI-COLOR” pentru furnizarea echipamentului tehnic destinat centrelor mai sus menționate, din motiv că a prezentat cel mai avantajos preț, are experiență de lucru cu compania  în cadrul proiectelor similare și existența centrului de deservire. 
  • De asemenea, la 11 iunie a avut loc ședinta selectării companiei pentru livrarea echipamentului medical destinat CMS ,,Rebeca” din mun.Balti  și CMS ,,Sf.Iuliana” din sat.Taul. Din cele patru companii care și-au prezentat ofertele, membrii comisiei au selectat compania SRL ”INVEST-FOND” pentru furnizarea echipamentului medical pentru centrele medico-sociale din nordul Moldovei pe motiv ca are cele mai avantajoase prețuri, are un centru de deservire și oferă termen de garanție de 2 ani aproape la tot echipamentul.