Contactează-ne: +373 22 920 320
Donate

Atelier de Lucru pentru Actualizarea Angajamentului Anticorupție în Sectorul Sănătății

În perioada 25-26 iunie, la Hotelul Jolly Alon din Chișinău, s-a desfășurat un atelier de lucru cu tema „Actualizarea angajamentului anticorupție în sectorul sănătății”. Evenimentul se desfășoară cu suportul GIZ și al Biroului de Cooperare al Elveției, în cadrul proiectului „Echitate în sănătate prin responsabilizare socială” implementat de Crucea Roşie din Elveţia în parteneriat cu AO HOMECARE și AO CASMED.

Atelierul a reunit autorități și instituții cheie din sistemul sanitar, experți internaționali și locali, precum și reprezentanți ai Centrului Național Anticorupție (CNA). Scopul principal al evenimentului a fost consolidarea capacităților manageriale în gestionarea riscurilor de corupție și facilitarea unui dialog multipartit cu societatea civilă pentru prevenirea corupției în sectorul sănătății.

În deschiderea evenimentului, atât reprezentanții Ministerul Sănătății al Republicii Moldova, cât și ai donatorilor: GIZ Moldova și Biroul de Cooperare al Elveției au subliniat importanța angajamentului continuu în combaterea corupției pentru îmbunătățirea serviciilor de sănătate.

Printre temele discutate s-au numărat:

  • Corupția în sectorul sănătății: Daniela Cepeda Cuadrado, Consilier Superior U4, și Daniel Sejerøe Hausenkamph, Consilier U4, au prezentat modul în care se manifestă corupția în Moldova și în alte țări, oferind perspective teoretice și practice.
  • Gestionarea Riscurilor de Corupție (GRC): Daniela Cepeda Cuadrado și Mostafa Hunter, Expert Asociat U4, au explicat importanța prevenției instituționale și a abordărilor moderne de gestionare a riscurilor.
  • Statutul Moldovei în sănătate și anticorupție: Victoria Popa, Expert local, împreună cu experții U4, au analizat realizările și provocările curente, identificând oportunități pentru avansarea eforturilor anticorupție.

Atelierul s-a încheiat cu stabilirea angajamentelor pentru viitor și convenirea asupra modurilor de avansare, subliniindu-se necesitatea unui efort colectiv și coordonat pentru a reduce riscurile de corupție și a îmbunătăți transparența și integritatea în sectorul sănătății din Republica Moldova.

Distribuie acest articol:

Facebook   Twitter    
Uncategorized @ro 26 iunie 2024